Eerder las je 10 tips om je geld terug te claimen. Wij hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten en zijn achter nieuwe manieren gekomen om je geld terug te claimen. De meest actuele: je ticket geld terugvragen omdat deze in verband met het coronavirus geannuleerd werd. En misschien heb jij wel recht op een schadevergoeding van Facebook, omdat zij jouw gegevens onterecht gebruikten en doorgaven aan derden. In dit artikel lees je 10 nieuwe manieren om je geld terug te claimen en wanneer je daar recht op hebt.

1. Door coronavirus geannuleerde vlucht
Meestal wordt het vroeg boeken van een vlucht beloond met een lagere prijs. Helaas was dit deze zomer niet altijd het geval, veel vluchten werden vanwege het coronavirus geannuleerd.

Wanneer een vliegmaatschappij de reis zelf annuleert of er code rood geldt, heb je recht om je geld terug te claimen. Veel vliegmaatschappijen bieden in zo’n situatie een vlieg voucher aan. Het is niet verplicht om deze aan te nemen; je hebt het recht om voor een andere vlucht te kiezen (de eerste vlucht met beschikbare stoelen), de reis om te boeken of je geld terug te krijgen.

Let ook goed op wanneer je reis wordt geannuleerd: ben je meer dan twee weken van te voren geïnformeerd? Dan vervalt je recht op teruggave van je geld.

Heb je je reis via een boekingsplatform zoals Skyscanner geboekt? Dan is deze partij verantwoordelijk voor de afhandeling van de annulering. Klop in dit geval bij hen aan voor een passende oplossing.

Zie hier een voorbeeldbrief die je aan je vliegmaatschappij of boekingsplatform kan sturen.

2. Niet bezorgd artikel
Online bestellen kent veel voordelen: het is eenvoudig en je artikel wordt tegenwoordig vaak snel geleverd. Bol.com geeft bijvoorbeeld de garantie dat ze in sommige situaties diezelfde dag nog leveren. Maar wat doe je als een online besteld artikel niet wordt geleverd? Zorg dat je bij de betalingsopties voor Paypal kiest. Met Paypal kan je zorgeloos shoppen. Als een product niet wordt bezorgd of niet aan de omschrijving voldoet, kan je het volledige bedrag van de aankoop terugkrijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *