1. Doe het zelf
Je kunt veel meer dan je zelf denkt!

Je moet het alleen een keer proberen. Zo kan je prachtige dingen maken van pallets, zoals een bed of boekenkast. Vaak zijn pallets ook nog eens gratis ergens op te halen! Als je een beetje zoekt op internet zal je snel zien dat alles zelf te maken is, van muurdecoratie en lampen tot eettafels.

2. Gebruik je meubels
Ben je je meubels een beetje zat, maar heb je niet het geld om nieuwe spullen te kopen? Doe ze nog niet meteen weg!

Met een nieuw laagje verf kan je vaak enorm verschil maken. Er zijn allerlei verschillende manieren waarop je meubels kan verven of restylen. Bijvoorbeeld met een opvallende kleur, whitewash, greywash, krijtverf of door de verf die er al op zit te schuren. Met het laatste krijg je bijvoorbeeld een doorleefd, industrieel effect. Ook kun je sommige meubels deels vernieuwen. Koop bijvoorbeeld niet meteen een nieuwe lamp, maar alleen een nieuwe (of zelfgemaakte) lampenkap.

3. Goedkope meubels
Ook als je niet zo’n doe-het-zelver bent, kun je goedkoop je interieur aanpassen. Bijvoorbeeld door dure meubels te vervangen voor een goedkoop alternatief. Je kunt bijvoorbeeld de bekende (en goedkope) Ikea ‘kallax’ kast op verschillende manieren gebruiken, een kledingrek nemen in plaats van een dure kledingkast, kiezen voor alleen een mooie lampbol in plaats van een hele lamp en losse stukken hout op de muur monteren om een boekenkast van te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *